Цікава та корисна інформація

Цікаві факти про висловухих кішок

Загальна інформація про породу

Шотландська висловуха кішка, фото якої дозволяє скласти враження про красу цих тварин, володіє виразними ознаками породи. Вивчіть їх і навчитеся відрізняти красивих скотіш-фолдів від їх найближчих родичів – короткошерстих британців.

Ось які відмінні риси має кішка шотландська висловуха:

Розміри

Котики цієї породи середні за розмірами. Їх вага коливається в межах 3-6 кг, а в холці вони досягають 30 см.

Голова

 У скотіш-фолдів голова круглої форми з «видатними» щічками – помітні округлості створюють опуклі місця, де ростуть вібриси (вуса). Голова переходить в коротку і міцну шию.

Висловухий шотландець – любитель поїсти, тому часто це розмежування зникає. Очі у цих котиків величезні, обведені, широко поставлені. Колір очей зазвичай відповідає забарвленню (блакитні, зелені, жовті або світло-коричневі), але трапляється гетерохромія у білих і двоколірних котів. У представників цієї породи виразні надбрівні дуги, що вважається їх недоліком, але додає жалібності цим милим тваринам. Винятковий ознака цієї породи – маленькі і злегка нахилені вперед вушка (чим менше, тим шляхетніший кіт) з опущеними донизу кінчиками.

Шотландське висловухе кошеня може народитися з прямими вушками. Згодом вони приймуть потрібну форму, якщо це не відбувається, значить маєте справу з породою скотіш-страйт – шотландський прямовухий кіт.

Тіло, лапи і хвіст

Висловухі шотландці відрізняються щільною статурою, але не великі. Лапки у них охайні, мають приємну округлість. Хвіст може бути як середнього розміру, так і довгий, але завжди пропорційний тілу. Власники воліють відбирати для розведення тварин, у яких хвіст має значну довжину і рівномірно звужується до кінчика. Такі представники вважаються еталоном породи.

У скотіш-фолдів буває коротка плюшева шерсть і шовковиста напівдовга. Відмінна риса – густий і короткий підпушок, який створює особливу бархатистість вовняного покриву цих котів. Шотландські висловухі коти мають різні однотонні забарвлення: димчастий, таббі, білий і чорний, кремовий і рудий, блакитний. А також бувають комбінованих забарвлень: мармурові, плямисті, арлекін, ван (білий з темними мітками), біколор і черепахові (біло-руде з чорним).

Характер британських висловухих кішок

Представники британської породи досить доброзичливі і ласкаві істоти. Вони легко вписуються в великі сім’ї, де є багато дітей і інших домашніх тварин. Висловухий британець ніколи не образить дитину за умови, що вона буде шанобливо до нього ставитися.

Тварини володіють вихованим, істинно королівським характером. З дитячого віку висловухі кошенята люблять охайність. Спостерігаючи за мамою-кішкою, вони швидко звикають ретельно доглядати за собою і акуратно робити свої щоденні справи. Малюки, які ростуть без мами, також досить швидко адаптуються до туалету. Тому догляд за такими кішками не вимагає від господаря великих зусиль.

Британський висловухий кіт відрізняється впертістю і самостійністю. Тварина практично ніколи не дозволяє собі надмірно лізти в обійми і тримати на колінах. 

Британець, як правило, сам вирішує, коли і скільки його можна гладити. В іншому випадку він завжди виривається і тікає. Це дуже горді створення, які вкрай рідко звертаються за допомогою до свого годувальника.

Наприклад, якщо вони захочуть їсти, то найімовірніше сядуть біля миски, і з обуреним поглядом чекатимуть, поки їх погодують. Так вони виставляють господаря безвідповідальним, натякаючи на те, щоб він посоромився своєї поведінки. Саме тому відгуки про висловухих британця іноді бувають і негативними. До таких вихованців потрібно ставитися трепетно ​​і з повагою, і тоді вони зможуть дзеркально відобразити таку ж любов і прихильність.

Дієта й спосіб життя скоттиш-фолдов

Чи знаєте ви, що «висловушки» люблять вести малорухливий спосіб життя і тому схильні до ожиріння? Якщо ви не хочете, щоб кошеня незабаром перетворився в теля, годуєте його якісними кормами преміум-класу, збагаченими вітамінами і мінералами. У раціон також можна включити нежирні м’ясні продукти, варену морську рибу, молочні продукти, варені яйця, будь-які овочі, крім картоплі, каші, зелену траву і пророщену пшеницю. У списку заборонених продуктів – жирне м’ясо, прісноводна риба, бобові, ковбаси, копченості, солодощі, гриби і дріжджовий хліб. Потрібно стежити і за розміром порцій, оскільки у цих кішок відмінний апетит.

Скотіш-фолд впевнені, що їх головне завдання – прикрашати інтер’єр, так що змушуйте їх більше рухатися і ворушитися.

Милі повадки і звички

Ці прекрасні створення люблять спати на спині і стояти на задніх лапах як ховрахи, коли щось розглядають. При цьому вони нерідко притискають лапки до грудей. Ще вони люблять сидіти, притискаючись спинкою до жорсткої опори. Справа в тому, що через проблеми з хрящами у них бувають болі в хребті і подібні пози допомагають їм розслабитися.

Ще один важливий момент – не підвищуйте голос на «висловушків», інакше їх ніжна психіка не витримає такого звернення, вони будуть ховатися від людей і всіх боятися. Дуже вже вони ранимі! 

А ще скотіш-фолди відрізняються делікатністю – вони ніколи не будуть вимагати до себе уваги, адже нав’язливість – не їх стиль. Над усе вони цінують спокій, затишок і стабільність. Без цих якостей опис характеру шотландської висловухой кішки буде неповним.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

У блондинів борода росте швидше, ніж у брюнетів

Подорожі

Карантин


Читайте також