Цікава та корисна інформація

Топ 5 напоїв, які швидко вилікують кашель

Осінь завжди зачаровує — багряне листя на деревах, жовте під ногами, ліси всіяні грибами й трохи оманливе сонце. З мінусів цієї пори – часті вірусні інфекції, зміна погоди, ослаблення імунітету. Осіння застуда стала вже практично синонімом цієї пори. Так що ж робити, якщо раптово прихопило горло і почався кашель? Багато хто віддає перевагу лікувати такі нескладні захворювання народними методами, щоб не руйнувати організм таблетками. Сьогодні ми підкажемо про топ 5 перших домашніх помічників в боротьбі з кашлем.

1.Молоко

Так, як не дивно, але на першому місці не чай, а саме молоко. Вживати його потрібно виключно в теплому вигляді — не гарячим і не холодним. Тільки так цей напій зможе вилікувати кашель. Властивості молока полягають в його огортаючій і пом’якшувальній дії — воно знімає запалення з горла. Також молочна суміш відмінно допомагає для відхаркування. Змішати молоко можна з ложкою меду або вершкового масла. Від будь-якого виду кашлю добре підійде поєднання молоко + інжир.

2. Чай

Теплий чай — без нього ніяк. Він більш універсальний, ніж молоко, оскільки багато людей страждають непереносністю лактози. Чай п’ють теж в теплому вигляді, додаючи ложку меду і лимон. Лимон в цій суміші має особливе значення — зміцнює імунітет, діє як противірусний засіб. Мед теж підвищує захисні сили організму в боротьбі з недугою, знімає біль з роздратованого горла. Тепла суміш здатна швидко поставити хворого на ноги.

3. Ромашковий настій

Цей напій дуже корисно приймати при сухому виді кашлю. Ромашка має протизапальну дію, що доречно взагалі при будь-якому захворюванні. Цілющий чай знімає роздратування з горла й утворений від кашлю набряк. Для ефективності щодня необхідно пити кілька чашок відвару.

4. Настій кореня солодки

Хороший засіб від мокрого кашлю. Корінь солодки розріджує мокротиння, полегшуючи відхаркування. Відвар потрібно пити щодня по кілька чашок. Має специфічний смак, тому напій варто робити не занадто міцним.

5. Сік брусниці

Це перевірений народний спосіб позбавлення від будь-якого виду кашлю. Крім того, сік брусниці зміцнює здоров’я в цілому. Для повноцінного ефекту додайте в вичавлений сік з цих корисних ягід трохи меду. Таку суміш варто вживати не більше 3 разів на добу всього по 20 мл (одна повна столова ложка), у запобігання алергії на мед.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Туфлі на високих підборах, корсет, рум’яна, панчохи, – все це предмети, які спочатку були придумані спеціально для чоловіків

Подорожі

Карантин


Читайте також