Цікава та корисна інформація

Як вибрати рюкзак в школу? Топ 10 порад

архітектура, Будівля, всередині

Зовсім скоро 1-е вересня. Це день особливо хвилюючий не тільки для учнів, а й для батьків, адже потрібно підготувати дитину до школи. Особливо важливо знайти всі необхідні речі для дитини, якщо він вперше йде в школу. Малюкові тільки належить зіткнутися з новими обов’язками, а також першими підручниками і необхідністю носити їх в школу.

Але ця стаття буде актуальна і для батьків, чиї діти в другому або третьому класах, і навіть для учнів старшого віку. Адже спина формується досить довго і неправильний вибір або використання рюкзака може погано відбитися на здоров’ї.

1. Модель

багаж, велосипедне сідло, жовтий

Перше, на що звертають увагу фахівці – модель рюкзака, від якої залежить багато інших характеристик.

Портфель більше схожий на звичайну сумку.

Головна відмінність – одна лямка, замість двох. Його на плечі, тому портфель вважається менш зручним, ніж ранець або рюкзак. Лікарі-ортопеди не рекомендують використовувати портфель для молодших школярів.

Загалом, портфель можна використовувати учням 8-11 класів, тоді як для самих маленьких кращим вибором буде легкий ранець з щільним покриттям і ортопедичною спинкою. Починаючи з 5-го класу, дитина може користуватися звичайним рюкзаком.

2. Спинка

блейзер, великий план, людина

Вибрати правильний рюкзак з ортопедичною спинкою досить просто. Перше, варто звернути увагу на конструкцію. Хороший ранець повинен мати жорстку спинку, з м’якими і приємними на дотик вставками, які повторюють природну форму хребта. Крім того, важливо, щоб дно ранця, які він все було досить стійким і міцним.

Незначний на перший погляд, нюанс-ручка портфеля. Носити важкий ранець шкідливо для спини дитини. Саме тому його ручку роблять незручною для утримання, щоб мінімізувати шкоду.

3. Розмір і вага

бренд, великий план, відпустка

Розмір ранця так само важливий, як і вага. Щоб носіння його не приносило шкоди і було зручним, приміряйте ранець. Ширина цього важливого предмета не повинна бути більше ширини плечей дитини. Так само рюкзак не може підніматися над плечима малюка, опускатися нижче рівня попереку.

Ще один важливий нюанс – те, наскільки щільно ранець прилягає до спини. Це важливо, адже в майбутньому дитині доведеться носити в ньому підручники та інші речі. І щоб ранець не здавався важче, ніж є насправді, важливо дотримуватися цих правил при виборі.

4. Матеріал

аксесуар, блокнот, дизайн

Щоб забезпечити цілісність рюкзака протягом року, і гарантувати безпеку підручників, варто уважно підійти до вибору тканини. Краще в цьому випадку звертати увагу на штучні тканини. Вони міцні, часто мають легку водовідштовхувальну дію і гарантують довге збереження малюнку. Ідеальним варіантом буде спеціальне водонепроникне покриття, або прогумована поверхня.

5. Лямка

аксесуар, багаж, дизайн

Тут важлива не тільки міцність, але і можливість регулювати лямки під потреби дитини. На додаток, у багатьох моделей можна відрегулювати навіть розташування лямок на корпусі рюкзака.

При виборі звертайте увагу і на ширину лямок. Як мінімум, широкі лямки будуть куди зручніше, а пухка прокладка зробить ранець мало відчутним під час носіння.

6. Кишені і внутрішні відділення

барвистий, Веселка, гострий

Вибираючи ранець для школяра важливо звертати увагу на внутрішній вміст ранця. Дитині обов’язково знадобляться зручні відділення, в яких можна буде розмістити всі необхідні речі – від олівця до підручників і зошитів.

7. Світловідбиваючі частини

Безпека, великий план, діти

Вимоги державних стандартів говорять, що сітловідбивчі панелі – обов’язковий елемент ранця школяра. Це, а також яскравий колір зроблять шлях малюка на навчання значно безпечніше. Вибираючи ранець зверніть увагу на розміщення світловідбивних елементів. Важливо, щоб вони були помітні з будь-якого кута перегляду. Можна також звернути увагу на моделі, зшиті зі спеціальної світловідбивчої тканини.

8. Зовнішній вигляд

веселий, вистава, всередині

Не надто важлива з точки зору безпеки, але неодмінна складова вибору. Адже саме дитині доведеться щодня приймати ранець з собою. Тому обрана модель повинна не тільки відповідати вищеописаним характеристикам, але і подобатися своєму власникові.

9. Не намагайтеся заощадити

веселий, гра, група

Універсальним ранець для дитини, яка вчиться в молодших класах, бути не може. Його потрібно вибирати тільки приміряючи і враховуючи наведені вище поради.

10. Ще кілька хитрощів

альпінізм, відпочинок, вродлива

Зручні пластикові ніжки на дні рюкзака заощадять час і нерви, адже так він не забрудниться якщо раптом виявиться на землі.

Кишені – друзі зручного ранця. Вони можуть здатися зайвими тільки на перший погляд. Насправді під час навчання в них може поміститися все що завгодно. Це дозволить не завантажувати основного відділення і мати швидкий доступ до всіх речей, навіть найменших.

Скористайтеся цими порадами, щоб ваша дитина з радістю ходив на навчання і менше втомлювався, але не забувайте, не варто занадто сильно навантажувати ранець. Саме тоді покупка виправдає себе і буде в радість і вам і дитині.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

“ОК” – найпопулярніше слово в світі

Подорожі

Карантин


Читайте також