Цікава та корисна інформація

Це діє: Топ 5 нових прийомів боротьби зі стресом

Сучасне життя повне неприємних ситуацій і форс-мажорних обставин. Часом наш організм не може спокійно реагувати на те, що відбувається. Пригнічуючи емоції, стримуючи гнів і невдоволення ми стаємо на шлях руйнування психіки та здоров’я, який називається стресом. Він може бути викликаний різними факторами та тривати різний час, але підсумок однаковий для всіх — непоправна шкода здоров’ю. Ми зібрали Топ 5 найбільш дієвих і незвичайних Лайфхаків боротьби зі стресом, які допоможуть вам зняти напругу і повернутися у звичайне життєве русло.

#5. Розслабте м’язи

Це звучить дивно, але стрес і напруженість мають властивість накопичуватися в організмі. Крім того, це має і зворотний ефект, коли ви нервуєте ваше тіло сильно напружується. Якщо ви трохи розслабити м’язи, то відчуєте значне полегшення як фізично, так і психологічно. Найдоступніші способи досягти стану розслаблення: розтяжка, масаж, гаряча ванна або душ, тривалий сон.

#4. Повноцінно харчуйтеся

Дотримання регулярної збалансованої дієти допоможе вам в цілому відчути себе краще. Режим харчування також може допомогти контролювати ваш настрій та емоції. Ваш раціон повинен бути багатий овочами, фруктами, цільнозерновими продуктами й нежирним білком для отримання енергії. І не пропускайте жодного прийому їжі. Це шкідливо для вас, бо може зіпсувати настрій та спровокувати стрес.

#3. Говоріть про свої проблеми

Якщо вас щось турбує — говоріть про це. Ви можете поговорити з членами сім’ї, друзями, священиком (якщо ви вірянин), своїм лікарем або психологом. Доведено, що цей метод працює і значно знижує відчуття стресу. Не впадайте у відчай, якщо у вас немає душевних співрозмовників. Ви завжди можете довіритися самому собі — поговоріть з собою, вірніше, розкажіть про все. Такий метод нічим не гірший за попередній, але врахуйте, ви не повинні дорікати й картати себе. Негативне посилання перетворить стрес в глибоку депресію. Наприклад, не кажіть собі: «Я не можу цього зробити». Замість цього скажіть собі: «Я можу це зробити тільки таким чином» або «Я роблю все, що можу».

#2. Пригальмуйте

Іноді нам просто потрібно пригальмувати й розслабитися. Сучасний світ надто сильно нас активізує, нерви часом не витримують такого ритму і напору. Ви можете це виправити. Наприклад, на дорозі вибирайте смугу з повільним рухом, щоб уникнути агресивної поведінки інших водіїв. Також розбивайте велику роботу на більш дрібні частини — завжди знаходьте час для перерви в кілька хвилин.

#1. Навчіться відмовляти

Часом це викличе у навколишніх обурення, але що вам важливіше — свій настрій і здоров’я або ж думка сторонніх? Звісно, враховуйте свої сили, але, якщо після робочого дня колега просить доробити за неї звіт, оскільки у її улюбленого сина дитячий ранок — ви в праві відмовити. Пам’ятайте, що лікарняний через нервовий зрив вам ні колега, ні начальник не оплатить.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

У блондинів борода росте швидше, ніж у брюнетів

Подорожі

Карантин


Читайте також