Цікава та корисна інформація

Топ 10 міст, які варті вашої уваги

Глобальні міста наддержав вражають своєю різноманітністю: від багатовікових палаців до неонових горизонтів і приголомшливих хмарочосів! А маленькі поселення незаслужено залишаються без уваги… Сьогодні ми розповімо саме про такі місця – Топ 10 найкрасивіших міст, що залишилися без уваги туриста.

# 10. Кельн, Німеччина

Кельн часто затьмарюється Берліном… Однак, у 2000-річного міста на берегах Рейну є свої унікальні спадщини. Згадайте архітектуру високої готики, романських церков, щорічні літературні фестивалі та музей Людвіга – одну з найважливіших колекцій сучасного мистецтва в Європі. Навіть кельнське пиво, яке варять тільки тут – невід’ємна частина міської культури!

# 9. Монте-Карло, Монако

Оточений приморськими Альпами на березі Середземного моря, гламурний Монте-Карло прославився завдяки ряду фільмів, від “зловити злодія»до “Золотого ока”. Це було б злочином – не згадати про легендарне місцеве Казино Монте-Карло! Також ця місцевість може похвалитися найбільшою у світі колекцією сукулентів і кактусів і старим містечком Le Rocher, який підкорить вас стрімкими скелями зі звивистими вузькими вуличками, що йдуть в середні століття.

# 8. Пуебла, Мексика

Місто відоме своєю архітектурою в стилі бароко, тут є 365 церков і більше 1000 будівель колоніальної епохи. Почніть огляд місцевості з собору Пуебла і його багато прикрашеного органу або церкви Санто-Домінго. Її позолочена Капілья-дель-Росаріо викликає відчуття, що на будівництво використали все золото світу…

# 7. Флоренція, Італія

Хоча Рим-улюблена столиця Італії, а Мілан володіє серйозним космополітичним впливом, Флоренція залишається неперевершеною в історії, мистецтві, архітектури, і звичайно ж, кулінарії! Тут ви гарантовано відчуєте ті смаки їжі, яких раніше не знали.

# 6. Берген, Норвегія

Берген, оточений горами на західному березі Норвегії, є одним з найбільших в Європі портів круїзних лайнерів і воріт у всесвітньо відомі фіорди Норвегії. Відкрийте коріння вікінгів у Музеї Бергена та досліджуйте порт Брюгген, об’єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, прогулюючись уздовж гавані з магазинами, ресторанами та музеями. Розташування Бергена робить його ідеальною базою для одноденної поїздки по фіордах, льодовиках і водоспадах, що складають ландшафт Норвегії.

# 5. Пуерто-Вальярта, Мексика

Водоспади, Пляжі, ремісничі крамниці – тут атмосфера повного розслаблення для душі і тіла. Це місце добре підійде для того, щоб втекти від міської суєти.

# 4. Зальцбург, Австрія

Одним словом – Батьківщина Моцарта. Розташоване місто на березі річки Зальцах, види якої варто подивитися. Крім того, саме тут знаходиться Bräustübl zu Mülln, найбільший пивний зал Австрії, де пиво наливається прямо з дерев’яних бочок і подається з традиційними місцевими стравами.

# 3. Квебек, Канада

Пагорб Квебек Сіті з його замками 17-го століття справляє прекрасне враження в будь-яку пору року. Це те місце, про яке точно можна сказати природи немає поганої погоди! Якщо ви опинилися в Канаді-то відвідайте Старий Квебек. Потім відправляйтеся у квартал Петі-Шамплен, де знаходяться бутики ремісників.

# 2. Дрезден, Німеччина

Залишений в руїнах після Другої світової війни, Сучасний Дрезден – це прекрасно Відновлене місто на сході Німеччини. Не дивно, що багато мандрівників закохані в це місто на річці Ельба, в його багато прикрашену архітектуру в стилі бароко. Дрезден зайняв перше місце в рейтингу одного з найменш стресових міст у світі. Головною визначною пам’яткою є Residenzschloss, одне з найстаріших будівель в місті, яке служило королівським палацом до початку 20-го століття. Сьогодні тут знаходяться дві скарбниці й найбільша колекція дорогоцінних каменів, дорогоцінних металів і предметів мистецтва в Європі.

# 1. Меріда, Мексика

Вулиці Меріди ломляться від барвистих фасадів іспанської колоніальної архітектури. Також Саме тут можна знайти музеї, що спеціалізуються на історії та культурі часу майя. Місто відмінно підійде для любителів історії та загадок людства.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Банани – це ягоди

Подорожі

Карантин


Читайте також