Цікава та корисна інформація

ТОП 10 книг про дивовижність нашого Всесвіту

Скільки ж ще незвіданого в нашому дивовижному світі… Скільки таємниць зберігає наша планета… І навіть найрозумніші люди всього світу не знають всього.

Ісаак Ньютон «Математичні початки натуральної філософії»

Роботи Ньютона не можна порівняти з працями його попередників. Він викладає свою думку чітко і ясно, і ні в якому разі не описує якісь надумані причини чого небудь. Автор не стверджує того, що описують інші, а лише ґрунтується на правдивих фактах. Ньютон спочатку створює модель явища, і тільки потім шукає причини. Тому його книги допоможуть вам поринути у світ чіткої, цікавої та зрозумілої кожному фізики.

Аристотель «Фізика»

Творець терміна “Фізика” Аристотель вклав багато сил і знань в дослідження теорій. Свої роботи він писав як для вчених і фізиків, так і для простих людей – кожен міг зрозуміти складні поняття своєю мовою. Аристотель ґрунтувався на вченні про чотири стихії. Він розмірковував про ставлення між ними, їх розвиток і втілення в явища природи. У цій книзі автор розповідає про загальні засади буття і форми його зміни.

Марія Кюрі ” Радіоактивність»

Книга сімейства Кюрі розповідає читачеві про відкриття радіоактивних елементів і їх детальне дослідження. Тут ви можете знайти досить чіткі відомості про цю групу речовин, які на сьогодні користуються популярністю серед вчених і дослідників.

Річард Фейнман ” Ви, звичайно, жартуєте, Містер Фейнман!»

“Ви, звичайно, жартуєте, Містер Фейнман!» – це своєрідна збірка захоплюючих історій з життя не менш дивного Річарда Фейнмана. Він завжди з інтересом підходив до науки і шукав цікаві пояснення складним поняттям. Автор відрізняється своїм незвичайним почуттям гумору і безліччю незвичайних захоплень. Також книга вміщує автобіографію Фейнмана, в якій він вмістив найважливіші події зі свого життя.

Яків Перельман «Цікава фізика»

“Цікава фізика” Якова Перельмана вважається однією з кращих книг у своєму роді – кращим посібником з фізики. Тут ви зможете знайти безліч цікавих загадок, головоломок, підступних питань і дивовижних парадоксів, які допоможуть вам успішно зрозуміти і освоїти складну науку.

Альберт Ейнштейн «Про спеціальну та загальну теорію відносності»

Роботи Ейнштейна не можна обійти стороною, особливо тим, хто хоч трошки цікавиться фізичними процесами, що відбуваються біля нас щодня. Ця книга доступно пояснить вам теорію відносності з загальнонаукової та філософської точки зору. Не лякайтеся, що матеріал складний, так би мовити, дуже філософський, адже Ейнштейн дуже постарався зробити його доступним для широкого кола читачів.

Ервін Шредінгер «Що таке життя з точки зору фізики?»

Ервін Рудольф Йозеф Олександр Шредінгер зробив величезний внесок у розвиток біофізики, написавши цю книгу. У ній він не робить великий акцент на теоретичних знаннях, а намагається зрозуміти «як можуть фізика і хімія пояснити ті явища в просторі і часі, які мають місце всередині живого організму?» Читаючи цю книгу ви знайдете відповідь на питання:” Що таке насправді життя?”

Річард Докінз ” Егоїстичний ген»

Така назва разом з ідеєю книги будуть швидше зрозумілі англомовному читачеві, адже воно співзвучне з казкою О.Вайлда «велетень-егоїст» (The Selfish Giant). Річард Докінз дотримувався геоцентричного погляду на еволюцію людства, тобто природний відбір відбувається на рівні генів. Згідно з ідеями автора, біологічна еволюція – це еволюція саме генів (а не особин, не видів та ін.).

Стівен Хокінг «Коротка історія часу»

У своїй книзі Хокінг розповідає про виникнення Всесвіту, про загадку часу і чорних дір. Особливістю книги є простота, адже написана вона в першу чергу для звичайного читача. Тут ви знайдете відповіді на питання:”… яке походження Всесвіту? Яке місце в ній займаємо ми і, взагалі, звідки все це взялося? Чому все відбувається саме так, а не інакше?»

Галілео Галілей «Діалог про дві найголовніші системи світу»

“Діалог про дві найголовніші системи світу” – це результат 30-річної роботи Галілея. Заснована книга на діалозі трьох фанатів науки: коперніканцем Сальвіаті, нейтральним Сагредо і простім Сімплічіо. Вустами героїв автор висловлює свою точку зору на світоустрій.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Структурування, або як не загубитись серед лавини інформації

Подорожі

Карантин


Читайте також