Цікава та корисна інформація

Топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Екстрим, шалена швидкість, божевільні повороти та приплив адреналіну – американські гірки саме те, що вам потрібно, якщо ви шукаєте гострих і неповторних відчуттів. Саме ці атракціони завжди залишаються головною родзинкою усіх парків розваг, а божевільні інженери, озброївшись наукою та сучасними технологіями, створюють просто неймовірно шалені гірки: високі, закручені та максимально швидкі. Іноді швидкість прискорення на гірках є більшою, ніж швидкість вільного падіння.

Deztop представляє вам топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі: пристібайтесь міцніше і поїхали!

10. Intimidator 305, Вірджинія (США)

  • Висота: 93 м
  • Максимальна швидкість: 145 км/год

 топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Ці гірки були відкриті у 2010 році і наразі є найвищими на всьому східному узбережжі США. Максимальна швидкість гірок – 145 км/год, а з найвищої точки гірки падають майже під прямим кутом – падіння з висоти 93 м під кутом 85 градусів! А ще на трасі є кілька крутих поворотів, підйомів та спусків. Саме за таку екстримальність, Intimidator 305 визнали “Найкращими гірками 2010 року”.

9. Левіафан, Онтаріо (Канада)

  • Висота: 93 м
  • Максимальна швидкість: 148 км/год

 топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Ці гірки були збудовані у вигляді міфічного морського чудовиська – левіафана і є найшвидшими американськими гірками у всій Канаді. Левіафан здатний розігнатися до 148 км/год, а максимальна висота гірок – 93 м з кутом падіння на 80 градусів.

Однією з екстремальних особливостей гірок є повний поворот догори ногами. Загалом поїздка на гірках триває близько трьох хвилин, однак відчуття ви отримаєте незабутні.

8. Millennium Force, Огайо (США)

  • Висота: 94 м
  • Максимальна швидкість: 150 км/год

 топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Millennium Force (як можна здогадатися із назви) відкрились у 2000 році і на той час були найвищими і найшвидшими американськими гірками у світі. Атракціон розвиває швидкість до 150 км/год та піднімається на висоту 94 м. Millennium Force має безліч крутих поворотів, спусків і навіть тунелі. А приголомшливий вид на озеро Ері просто зачаровує.

7. Steel Dragon 2000, Кувана (Японія)

  • Висота: 97 м
  • Максимальна швидкість: 153 км/год

 топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Steel Dragon 2000 в Японії – це найдовші американські гірки світу. Довжина треку складає 2 479 м. Атракціон розганяється до 153 км/год і є другим за швидкістю у Японії. Оскільки “Сталевий дракон” розташований на схильній до землетрусу ділянці, у ньому більше сталі, ніж в будь-якому іншому атракціоні світі.

6. Ring Racer, Нюрбург (Німеччина)

  • Висота: 37,5 м
  • Максимальна швидкість: 160 км/год

 топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Цей амбітний проект мав подарувати світу найшвидкісніші гірки. Збудований у 2013 році всередині гоночної траси у Nurburgring Motor Sports Complex у Німеччині, атракціон Ring Racer міг досягати швидкості 160 км/год за 2 секунди, що швидше, ніж прискорення Формули 1, проте після тестування, через кілька вибухів у двигунах, проект того ж таки року закрили.

5. SUPERMAN: Escape From Krypton, Каліфорнія (США)

  • Максимальна швидкість: 161 км/год
  • Висота: 126 м

 топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Цей атракціон має висоту 126 метрів і піднімається у вертикальному положенні і різко падає вниз. “Супермен” здатен розвинути швидкість 161 км/год усього за 7 секунд, що робить його одним із найшвидших гірок у світі.

На вершині гірки люди можуть на мить відчути невагомість, а тоді, під кутом 90 градусів вільно спускатися протягом 6,5 секунд – атракціон точно не для слабкодухих!

4. Do-Dodonpa, Фудзі-Йосіда (Японія)

  • Максимальна швидкість: 180 км/год
  • Висота: 49 м

 топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Do-Dodonpa – найшвидші американські гірки в Японії. Атракціон розвиває максимальну швидкість 180 км/год за 1.8 секунди. Таким чином, трасу протяжністю 1189 метрів ви подолаєте майже за 1 хвилину – але це буде найшаленіша хвилина вашого життя.

Do-Dodonpa був запущений 21 грудня 2001 року, і в той час це був найшвидший атракціон у світі. Його швидкість вдвічі вища, ніж швидкість запуску ракети Saturn Vmoon.

3. Top Thrill Dragster, Огайо (США)

  • Максимальна швидкість: 193 км/год
  • Висота: 128 м

 топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Top Thrill Dragster – це другий найшвидший атракціон у США та третій за швидкістю у світі. Ці американські гірки розганяються до 193 км/год та здіймаються на висоту 128 м, а при спуску атракціон розвертається на 270 градусів перед тим, як перейти фінішну лінію – адреналін точно зашкалюватиме!

2. Kingda Ka, Нью-Джерсі (США)

  • Висота: 139 м
  • Максимальна швидкість: 206 км/год

 топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Kingda Ka є найшвидкіснішим атракціоном у США та другим за швидкістю у всьому світі. Він здатний розігнатися до 206 км/год і здіймається на висоту 139 м. Гідравлічний механізм запуску допомагає Kingda Ka досягти своєї максимальної швидкості менш ніж за 4 секунди. Свою відстань атракціон долає всього за 28 секунд.

Кульмінація атракціону – падіння під кутом 90 градусів, водночас із проходженням спіралі на 270 градусів.

1. Formula Rossa, Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати)

  • Максимальна швидкість: 240 км/год
  • Висота: 53 м

 топ-10 найекстримальніших американських гірок у світі

Formula Rossa в Абу-Дабі на сьогодні є найшвидшими американськими гірками у світі. Дивовижна швидкість 240 км/год досягається всього за 5 секунд і таким чином трек довжиною понад 2 кілометра цей атракціон долає за якихось 92 секунди.

Швидкість атракціону настільки висока, що для того аби комахи, листя, і навіть пил не пошкодили під час поїздки очі, для захисту потрібно одягати спеціальні окуляри. Атракціон використовує ту ж саму технологію, що й винищувальні літаки, які здатні розвивати швидкість від 0 до 100 км/год за дві секунди.

Читайте також:

10 НАЙНЕБЕЗПЕЧНІШИХ ТА НАЙЕКСТРЕМАЛЬНІШИХ МОСТІВ У СВІТІ

6 НАЙКРАЩИХ ВИСОКОГІРНИХ РЕСТОРАНІВ В ЄВРОПІ

10 НЕЙМОВІРНИХ ПРИРОДНИХ БАСЕЙНІВ СВІТУ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Щоб зварити яйце страуса, знадобиться не менше 4-х годин.

Подорожі

Карантин


Читайте також