Цікава та корисна інформація

Топ 10 літніх фруктів, які викликають алергію

Сонячне літо дарує нам можливість насолодитися найбагатшою різноманітністю свіжих фруктів і ягід. Полуниця, черешня, персики, абрикоси – їж досхочу. А може все-таки не варто? Багато зі звичних нам плодів можуть викликати сильну алергію навіть в невеликій кількості. Сьогодні ми розповімо про топ 10 найбільш алергенних літніх фруктах.

Ківі

Зберігає молодість, але викликає алергію… Алергія на Ківі особливо поширена серед дітей. Передчасно таку алергічну реакцію можна визначити, скориставшись стандартними тестами в кабінеті лікаря-алерголога. В основному алергія на Ківі проявляється при вживанні свіжого фрукта, набагато рідше – його складової в десертах.

Персик

Алергія на персик найчастіше спостерігається у жителів країн Середземномор’я і часто супроводжується алергією на інші плоди цього сімейства. Основний алерген персика є термостабільним і висококонцентрованим, тому для людей, які страждають реакцією на цей плід, необхідно уникати фрукта в будь — яких його проявах-свіжому і обробленому вигляді.

Клубніка

Сама соковита ягода може також викликати алергію. Симптоми алергічної реакції на полуницю включають роздратування порожнини рота, набряк горла, ясен, мови, неба і внутрішньої сторони щік. Полуниця має такий же алерген, як і березовий пилок. Тримайтеся подалі від полуничного варення, сушеної полуниці, мармеладу та інших полуничних солодощів.

Цитрусові

Ще одна категорія фруктових алергенів. Алергія на цитрусові, як правило, зустрічається рідко і має легкі симптоми. Зазвичай супроводжується виразками в роті і появою висипу. Людям, що страждають харчовою алергією на цитрусові, рекомендується уникати ананасів, апельсинів, слив, мускусних динь, лаймів і лимонів. Також слід уникати фруктових соків, приготованих з цих фруктів.

Банани

Алергія на банани насправді не дуже поширена. Деякі люди можуть відчувати непереносимість білків в бананах, а не алергічну реакцію. Люди, які мають алергію на банани, можуть також страждати від алергії на ківі і авокадо через протеїнової хітинази, присутньої у всіх цих фруктах.

Яблуки

Якщо у вас алергія на пилок – будьте обережніше з яблуками. Пилок берези є найбільш поширеним весняним алергеном, і якщо ви схильні до її впливу, то вживання яблука може викликати свербіж у роті або в горлі, так як вони мають однакові алергени.

Абрикос

Соковитий, солодкий, алергенний абрикос… Дослідники виявили, що існує один основний алерген, загальний для плодів підродини сливових, який знаходиться в персиках, вишні, абрикосах і сливах.

Хурма

Хурма є продуктом з високим ступенем алергічної активності. Тому варто бути обережним з вживаним кількістю цього плоду.

Нектарин

Нектарин теж викликає алергію. Зокрема, не сама м’якоть фрукта, а його шкірка. Тому варто бути обережним з необробленими і неочищеними фруктами.

Виноград

Виноград здатний викликати сильну алергію. Всього кілька ягід можуть стати причиною алергічної реакції. Є тісний зв’язок між кольором винограду і його впливом на організм – чим темніше виноград, тим більше в ньому алергенів. Відповідно, вино і родзинки також протипоказані людям з алергією на виноград.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Задирки на руках та як їх вилікувати – Топ 5 рецептів

Подорожі

Карантин


Читайте також