Цікава та корисна інформація

Топ 10 найцікавіших лабіринтів у світі

Лабіринт – не дуже традиційний вид розваги, але точно дуже незвичайний і захопливий. Це варто спробувати, хоча б для того, щоб перевірити свої сили! Ось 10 найхитріших лабіринтів у всьому світі, спробуйте, можливо якийсь з них стане для вас початком нового захоплення…

10. Hampton Court Maze (Великобританія)

Лабіринт має площу близько 1300 кв. Сотні тисяч людей відвідують його щороку. Спочатку він замислювався як сад. Його будівництво почалося в 1689 році сером Вільямом Оранським. Так що у нього вже тривала історія…

9. Davi’s Mega Maze (США)

Він працює з 1998 року. Його заковика полягає в тому, що лабіринт змінюється щороку. Це означає, що навіть якщо ви знайдете вихід – в наступному році ви його точно так же не пройдете. Щороку для перепроєктування та створення нового мега – лабіринту потрібно близько 12 000 годин людської праці. Дизайнер-англієць Адріан Фішер, шановний дизайнер лабіринтів.

8. Il Labirinto (Італія)

Іль Лабіринто вважається однією з найстаріших «пасток». Він був заснований на початку 18 століття і зберігся в своєму первісному стані до наших днів. Кажуть, що в 1807 році в ньому заблукав навіть сам Наполеон. Деякі навіть стверджують, що цей лабіринт є одним з найскладніших за всю історію.

7. Peace Maze (Ірландія)

Цей гігантський лабіринт був відкритий у 2001 році. Він – найбільший відкритий лабіринт у світі. Його загальна площа становить понад 11 000 квадратних метрів, а стіни цього лабіринту в сезон налічують в цілому 6 000 тисяч відвідувачів.

6. Snake Maze (Великобританія)

Так, ця головоломка споруджена у формі гігантської змії. Вона була розроблена відомим дизайнером, ім’я якого нам, на жаль, нічого не скаже – Майклом Блі. Лабіринт вважається однією з кращих робіт дизайнера, а значить гідна уваги.

6. Ashcombe Maze (Австралія)

Це найстаріший австралійський лабіринт, створений в класичному стилі. Він складається з чагарників, схожих на стіни, висотою 3 метри та шириною більше двох метрів. Тут, крім кущів, ви побачите шикарні троянди – більше 200 видів. Так що, цілком ймовірно, що прогулянка по лабіринту буде не випробуванням, а приємним пригодою!

4. Pineapple Garden Maze (Гаваї)

Він відрізняється від класичних англійських лабіринтів тим, що складається з красивих барвистих рослин, які ростуть на Гаваях. І в цілому їх більше 14 000. Головоломка охоплює площу більше 3 акрів, тому запасіться терпінням…

3. Star Trek (Великобританія)

Ті, хто говорить по-англійськи, вже здогадалися, що цей лабіринт був створений як данина Star Trek – фільму космічної тематики. Неймовірний подарунок на 40-річчя кінострічки. Цей шедевр був створений Томом Персі.

2. Reignac-sur-Indre Maze (Франція)

Це найбільший лабіринт у світі, створений з живоплоту. Він був побудований в 1996 році. Площа більше 4 га, і сам лабіринт змінюється щороку, тому що дизайнери весь час пересаджують рослини, з яких він створений. Це місце вже відвідали майже 100 000 туристів. Цифри говорять самі про себе…

1. Longleat Hedge Maze (Великобританія)

Увага, представляємо вам найдовший лабіринт у світі. Він був створений в 1975 році дизайнером Грегом Брайтом. Класичне виконання стін – більш як 16 000 кущів англійської туї. Є велика ймовірність, що вихід з цієї пастки ви так і не знайдете. Саме тому в ньому побудовані дерев’яні мости, завдяки яким відвідувачі можуть дістатися до обсерваторії, з якої добре видно вихід.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Топ 5 кроків до голлівудської посмішки

Подорожі

Карантин


Читайте також