Цікава та корисна інформація

Топ 9 дорогих речей, які допоможуть заощадити

Тема економії актуальна в будь-які часи, і один із способів зберегти свої активи – навчитися розумному споживанню.

1. Індукційна плита

man-cooking-fresh-vegetables-pan.jpg

Вона коштує дорожче електричної або газової, і в залежності від моделі різниця в ціні буває істотною. Може здатися, що переплачувати немає сенсу.

Але 84% тепла при використанні індукційної плити витрачається на нагрів дна посуду, а не повітря. Значить, енергія витрачається більш продуктивно. Для порівняння: у електричної і газової плит цей показник становить 71% і 40% відповідно.

2. Морозильна камера

refrigerator-open-empty-fridge-inside-interior-close-up-empty-refrigerator-with-door-open-new-clean-refrigerator

Камера дозволить вам спокійно купувати продукти по акції або дрібним гуртом (а це обійдеться дешевше) і не турбуватися, що запаси зіпсуються. Те ж відноситься і до сезонних овочів, ягід або зелені: влітку ціни на них нижче, ви можете заморозити їх і використовувати в готуванні пізніше, коли захочете.

Ще окрема, не вбудована морозильна камера – найкращий друг тих, хто готує обіди і вечері про запас і таким чином економить трохи часу.

3. Світлодіодні лампи

led-light-bulb-yellow-background-concept-ideas-creativity-innovation-saving-energy-copy-space-top-view-flat-lay

Вони коштують в кілька разів дорожче ламп розжарювання, але споживають на 75% менше електроенергії і служать в 25 разів довше.

4. Енергоозберігаючі вікна

energys-saving-window

У них використовують склопакети, де на внутрішній стороні нанесено тепловідбиваюче покриття, а в порожнині знаходиться інертний газ. Вікна з ними дорожче звичайних. Але оксид срібла, яким покрито скло, допомагає зберегти температуру в приміщенні – не випускає назовні тепло або прохолоду. Тепловіддача знижується на 30-50% — а значить, Ви економите на опаленні та електроенергії (якщо використовуєте влітку Кондиціонер).

5. Термостатичний змішувач

thermostatic-mixer

З його допомогою можна заздалегідь налаштувати натиск води і комфортну температуру. Коштує такий змішувач в кілька разів дорожче звичайного. Але зате їм зручно користуватися, і води витрачається трохи менше: ви відразу починаєте митися, а не крутите кран, намагаючись зробити гарячіше або холодніше.

6. Вакууматор

vacuumator

Це пристрій для упаковування у вакуумну плівку. У такому вигляді продукти зберігаються в кілька разів довше, так що вам не доведеться викидати їжу, яку ви не встигаєте з’їсти до закінчення терміну придатності.

7. Якісне взуття

female-footware

Недорогі моделі ви можете міняти кожен сезон. А ось більш солідна пара прослужить вам кілька років. Носити взуття подорожче, як правило, комфортніше – вона вдаліше скроєне, в ній є супінатори і немає грубих швів.

8. Верхній одяг

female-outerwear

Якщо купити відразу кілька дешевих курток і пальто, ви зможете легко змінювати образ під настрій. Але вони швидше зношуються і можуть втратити привабливий вигляд після пари прань: шви розходяться, утеплювач збивається в грудки, нитки стирчать.

Здатність одягу довго зберігати форму зазвичай залежить від бренду і від того, наскільки вам пощастило з конкретною річчю. Але в більшості випадків більш дорогу модель ви все одно проносите довше – а значить, є сенс витратитися.

9. Гарна постільна білизна

Чим воно якісніше, тим більше прань витримає. І навпаки: бюджетні комплекти швидше рвуться і линяють, так що купувати нові доводиться частіше.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Мандрівникам до уваги: Норвегія та її топ 5 природних чудес

Подорожі

Карантин


Читайте також