Цікава та корисна інформація

Алергія на собаку? Топ 5 унікальних анти-алергенних порід

Людина та собака друзі — це знають всі в окрузі. І зрозуміло всім, як двічі два, що вірніше них нема! Як же часто ми чули ці рядки дитячої пісеньки, та й не раз переконувалися в цьому самі. Вони приносять нестримне щастя, задають правильний ритм життя і взагалі привносять багато нового в нашу повсякденність. А що, якщо завести пухнастого вихованця все ж хочеться, але при контакті з собакою у вас починається моторошна алергія? Не варто відмовлятися від вірного друга у своєму житті. Сьогодні ми розповімо про 5 найбільш підходящих собаках для людей, що страждають на алергію. Вони не гіпоалергенні, але їх біологічні особливості дозволяють спокійно співіснувати навіть на одній території з алергіками. Особливістю всіх цих порід є те, що вони не линяють, відповідно, раз в півроку їх хутро потрібно ретельно вичісувати, вистригати, а часом і вискубувати.

1. Вельштерьер

Відносно невеликий пес. Може стати відмінним супутником в полюванні на великого звіра. Має специфічний характер, оскільки не потерпить присутність інших собак на своїй території. В середньому вельштерьер живе 11-14 років.

2. Джек Рассел тер’єр

Ви бачили фільм Маска? Так ось, він найкраще розкриває справжню сутність цієї маленької псини. Невгамовний, різкий і жвавий — саме таким є Рассел. Він буде постійно вимагати гуляти й бігати, тому найкраще підійде дуже активним людям.

3. Парсон Рассел тер’єр

Цей пес здатний привнести у ваше життя або радість, або відчай — третього не дано. Дуже активний, швидкий, верткий, добре ладнає з дітьми й любить проводити з ними час. Він любить гуляти на свіжому повітрі, а якщо не будете рахуватися з цим бажанням, він змусить вас це зробити! Здатний перевернути будинок і все, що є в цьому будинку, якщо тривалий час залишається без таких необхідних йому прогулянок. Він буде жити з вами не менше 15 років.

4. Афганська борза

Не вважаючи на те, що це довгошерста собака, її шерсть не випадає і не доставляє незручностей. Всупереч своїм розмірам — дуже полохливий пес. Настільки, що боїться різких ударів і стуку. Таку породу потрібно виховувати з самого дитинства, щоб вона звикла і довірилася своєму господареві. Більше підійде пенсіонерам ніж сім’ї з дітьми.

5. Ши тцу

Ще один представник собак з довгою шевелюрою. Дуже розмірена порода, яка не гавкає на дрібниці та не поводиться неспокійно. Вони добре почувають себе як на вулиці, так і у квартирі. Іноді можуть обходитися без щоденної прогулянки, якщо забезпечити їх лотком. Плюс цієї породи в тому, що вони безмірно ласкаві до маленьких дітей. До того ж, це собаки довгожителі — проведуть з вами від 10 до 18 років в залежності від догляду за ними.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Шанс, що ви помрете на шляху до лотерейного магазину, фактично перевищує ваш шанс купити виграшний лотерейний білет

Подорожі

Карантин


Читайте також