Цікава та корисна інформація

5 лайфхаків для кухні, які полегшать вам життя

Цю статтю ми підготували спеціально для вправних господинь та лінивих господарів. Щоденно ми проводимо кілька годин на кухні, готуючи сніданок, обід та вечерю. А як готуємось до прийому гостей чи свята взагалі оселяємось на кухні на декілька днів. Проте є десятки, а то і сотні трюків, які зможуть суттєво зекономити нам час та полегшити процес приготування.

Deztop знайшов 5 способів полегшення при приготуванні та порад щодо зберігання продуктів.

Як швидко почистити яйце?

Існує дуже легкий трюк, який дозволяє очистити добре зварене яйце за лічені секунди. Наберіть пів склянки води, покладіть туди яйце і закрийте рукою або іншим предметом, який буде щільно прилягати та не дасть воді вихлюпатись. Тепер добряче потрусіть стаканом кілька хвилин до появи тріщин на поверхні яйця. Витягніть яйце з води і легенько зніміть шкаралупу 3 пальцями. Будьте обережні, аби не розтрощити яйце в омлет.

Як повернути життя майже зіпсованому огірку?

Якщо неправильно зберігати огірки, вони швидко стають твердими та набувають жовтизни. Щоб повернути огірку нормальний вигляд та зробити його придатним для використання необхідно помістити його в ємність з водою щонайменше на 2 години. Після цього сміливо можете порізати його у салат і не хвилюватись за своє здоров’я.

Як швидко почистити цілу головку часнику?

Слід відразу зауважити, що цей спосіб працює тільки зі свіжим часником і за умови, що ви правильно виконаєте всі етапи. Отже, зріжте нижню частину головки та переверніть зрізом вниз. Добре натисніть на головку зверху плоскою стороною ножа чи іншим широким пласким предметом. Це чи не найважливіший момент цього трюку, адже якщо ви неякісно його виконаєте сюрпризу не буде. Тепер покладіть часник у глибоку тарілку, а зверху накрийте ще однією, щоб у вас утворилось щось об’ємне на кшталт м’ячика. Гарненько потрясіть тарілками і браво – все готово.

Як запобігти закам’янінню солі?

Усі ми щоразу стикаємося з тим, що сіль стає суцільною кам’яною брилою, яку неможливо розтрощити. Або ж, якщо у вас маленька сільничка, в ній утворюються маленькі камінчики, через які неможливо висипати сіль. Але вихід є! Ні для кого не секрет, що рис поглинає вологу. Тому, щоб врятувати вашу сіль, необхідно просто насипати кілька зерен у сільничку і все буде гаразд.

Як швидко карамелізувати цибулю?

Якщо вам необхідно швиденько обсмажити цибулю – ось вам простий спосіб. Наріжте цибулю дрібно, покладіть на гарячу сковорідку та насипте трішки соди. Вже за лічені секунди ви побачите, що ваша цибуля стає золотистою. Проте будьте обережні з содою. Якщо ви дасте її забагато, то зіпсуєте смак страви присмаком соди.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Натуральні солодощі — топ 5 замінників шоколаду

Подорожі

Карантин


Читайте також