Цікава та корисна інформація

7 страв бідняків, які стали культовою їжею мільйонів

В давнину бідним доводилось готувати їжу з недоїдків багатих. Вони виходили з того, що мали і комбінували абсолютно різні інгредієнти та страви. Доволі часто у них виходило не просто смачно, а ще й нагадувало страву! Адже те, що вони готували не носило ніяких загальноприйнятих назв і рідко підпадало під якусь категорію їжі.

Тоді на ці “страви” багаті навіть і дивитись не хотіли, однак тепер їх готують у вишуканих ресторанах найкращі шеф-кухарі. Deztop знайшов найбільш розповсюджені і найвідоміші з них.

Суші

Головна модель всіх Інстаграм сторінок – суші. Сьогодні вони вважаються дорогим делікатесом, який готують у ресторанах з дорогих продуктів. Проте, колись це була щоденна їжа японських моряків, яку вони готували власноруч.

Тірамісу

Не менш вишуканий і неймовірно смачний десерт, який сьогодні може собі дозволити далеко не кожен. Наразі точно невідомо хто і де вигадав цю страву, однак точно відомо, що ще в 70-х роках минулого століття історія тірамісу розпочалась із взбитого з цукром жовтка. Цей напій був своєрідним енергетиком для робочого класу. Пізніше кухарі почали додавати в нього сир, каву та інші ігредієнти і в результаті ми отримали смачнющий десерт.

Паста

Декілька століть назад пасту їли руками, адже бідні верстви населення не володіли столовими приборами. Тоді багаті в принципі не знали, що це таке, адже нею рятувались від голоду бідні. Однак через сотні років все змінилось. Почали з’являтись макаронні фабрики, а без пасти не обходився жоден прийом гостей. Тепер до неї додають різні інгредієнти та соуси і коштує ця страва немаленьких грошей.

Піца

Першочергово піцою називали паляницю з помідорами та травами, яку готували бідняки. Проте одного разу 2-га королева Італії захотіла спробувати їжу простих людей і кухар приготував їй піцу. З тих пір піца “Маргарита” названа в честь королеви є у меню майже всіх ресторанів, що готують цю страву. Як і більшість перерахованих сьогодні страв, доступна піца сьогодні не кожному.

Кіноа

Сьогодні це обов’язкова складова харчування всіх фітнес-леді та борців за правильне харчування. Дякуючи щоденному возвеличенню цієї крупи, сьогодні по кишені вона не всім, однак ще кілька років назад коштувала копійки та вважалась їжею для бідних.

Червона риба

Колись у водах Шотландії водилось вдосталь червоної риби і її були змушені їсти бідняки. Однак, тепер це швидше рідкість, тому вважається вишуканим делікатесом і коштує доволі дорого.

Риба Фуґу

Маленька проте надзвичайно отруйна риба була доступна всім і готувалась японцями в домашніх умовах. Зараз її готують в дорогих ресторанах, адже риба вимагає особливого приготування, щоб нейтралізуват отруту. Таку страву в ресторані замовляють здебільшого багаті задля отримання нових емоцій та вражень.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Кредит онлайн як вихід зі скрутної ситуації. «Ваша готівочка» — кредит онлайн для всіх

Подорожі

Карантин


Читайте також