Цікава та корисна інформація

10 помилок які ви робите з захисною маскою

1  Використовуєте неправильні матеріали

В ідеалі маска повинна бути ефективною і фільтрувати частинки корона вірусу, а також повинна бути виготовлена ​​з дихаючої тканини. Тканини, виготовлені з натуральних волокон та більш жорсткого переплетення, виявилися кращими при фільтрації вірусних частинок. Отже, якщо ви тримаєте свою тканину до світла і бачите крізь неї, плетіння занадто вільне.

3 Надягаєте та знімаєте її неправильно

По-перше, не забудьте спочатку вимити руки, щоб випадково не перенести частинки вірусу на маску та обличчя. Також рекомендується мити руки водою з милом протягом 20 секунд безпосередньо перед і після надягання маски, і знову безпосередньо перед і після її зняття.

Як правильно мити руки ми вже описували у статті Як допомогти іншим та захистити себе під час корона вірусу

4 Вдягаєте її занадто пізно

Багато людей надягають свої маски, коли заходять у продуктовий магазин, але це може бути запізно. В ідеалі вам слід надіти маску, перш ніж вийти з дому. Якщо ви живете в квартирі, це особливо важливо.

5 Знімаєте її занадто рано

Знімаєте маску коли сідаєте в машину, це може бути надто рано. Рекомендується почекати, поки ви не потрапите додому, де ви зможете правильно її зняти і вимити руки. Якщо потрібно зняти її скоріше, не кидайте її на сидіння пасажира. Натомість, помістіть її в  торбинку і скористайтесь дезінфікуючим засобом для рук, перш ніж торкатися чогось іншого.

Також читайте : Дезінфектор для рук – скільки часу насправді він діє?

6 Неправильно зберігаєте

Навіть якщо ви випрали та висушили свою маску, то не вішайте її на гачок поруч з дверима. Між праннями найкраще зберігати її в чистому, сухому паперовому пакеті, щоб її поверхня залишалася без мікробів, які можуть бути у вашому будинку. Не використовуйте для цього пластикові пакети, оскільки вони можуть сприяти росту мікробів.

7 Забруднюєте її

Перестаньте торкатися обличчя. Дійсно. Головним чином люди не розуміють, що вони торкаються маски. Вони поправляють її, обмацують брудними руками, або стягують вниз, щоб швидко щось вкусити чи випити. Будь-яка з цих дій може занести корона вірус або інші мікроби у ваш ніс, рот або очі. Якщо вам необхідно її відрегулювати чи поправити, очистіть руки до і після.

8 Надягаєте маску неправильним людям

Немовлята та діти до двох років не повинні носити маску, ніколи. Їхні дихальні шляхи менші, що ускладнює дихання через маску. Вони також не можуть не чіпати своїх масок. З подібних причин люди з деменцією або іншими когнітивними вадами також не повинні носити маски.

9 Не перете маску

Якщо ви часто носите тканинну маску, її краще прати кожен раз, після використання. Використовуйте миючий засіб і гарячу воду, яку може витримати тканина. Це не час думати про збереження кольору.  

10 Користуєтесь швидкою дезінфекцією

В Інтернеті є безліч ідей, щоб швидко очистити вашу маску, як, наприклад, обприскати її дезінфікуючим засобом або дезінфікувати її в мікрохвильовій печі. Експерти не рекомендують жоден із цих методів. Навіть, якщо хімічні речовини з дезінфікуючого спрею встигнуть розсіятися перед тим, як ви знову надінете маску, вони все одно можуть викликати респіраторну або шкірну реакцію. Крім того, подібні продукти, не так добре знищують вірусні частинки на м’яких поверхнях, як вони це роблять на твердих.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Тільки на 20% фотографій, розміщених в Інтернеті, ви можете побачити щось інше крім оголених жінок.

Подорожі

Карантин


Читайте також