Цікава та корисна інформація

Багато жити не заборониш: топ п’ять найдорожчих продуктів в світі

Про що ви подумали, прочитавши назву нашої статті? Швидше за все про чорну ікру, лобстерів або ж трюфелі? Ці продукти давно перестали бути ознакою розкоші та багатства, оскільки хоч раз в житті кожному випадає нагода спробувати щось з перерахованого вище. Сьогодні ми склали топ 5 список найдорожчих продуктів, які дійсно є ексклюзивними, унікальними й надзвичайно смачними!

Шафран

Шафран — східноазійська рослина з красивою пурпуровою квіткою, яка після збору стає найціннішою у світі спецією. Квіти шафрану збирають вручну. Крім того, щоб виробити близько кілограма спеції, садівникові потрібно зібрати не менш як 100 000 сухих квіток. Так що саме людська праця і копіткість надає цій ароматної спеції відчуття розкоші …

Кавун Денсуке

Кавун Денсуке зростає виключно на японському острові Хоккайдо. Він має темно-зелену або чорну шкіру, більш хрусткий, ніж звичайні кавуни й, як кажуть, має особливо солодкий смак. Урожай цього плоду — всього 65 одиниць щороку — це ще одна причина його дорожнечі. Не так давно, один з цих унікальних кавунів був проданий в Японії за 650 тисяч єн.

Диня Юбарі

Ще один японський ексклюзив, знову ж таки з острова Хоккайдо. На цей раз – це диня Юбарі. Плід отримав свою назву від невеликого містечка, біля якого його вирощують. Зовні дуже схожий на звичайну диню, за винятком того, що він ідеально круглий, має м’яку шкіру і вважається найсолодшим і найсоковитішим видом дині у світі. Кращі плоди цієї унікальної дині продаються приблизно по 200 доларів за одиницю!

Гриби мацутаке

Знову ж, японський продукт — традиційний гриб Tricholoma matsutake. Цей вид грибів росте в соснових лісах Японії, Китаю і Кореї. Знайти його досить легко і складно водночас — варто тільки уважно заглянути під соснові коріння. А унікальний він тим, що ніколи не проростає двічі в одному і тому ж місці. Його смак дуже пекучий, пряний, тому японці люблять називати цей гриб «королевою осінніх ароматів». Цей продукт оцінюється в 1000 доларів за кілограм. В країні свого походження мацутаке сміливо можна підносити як дорогий подарунок.

Цукерки Кніпсшілдт

Фріц Кніпсшілдт — данський кондитер і шоколадний майстер, який почав свою гастрономічну кар’єру у віці тринадцяти років. Тривалий час працював в готелях, ресторанах і кондитерських фабриках по всьому світі, щоб в кінцевому підсумку створити свій власний дуже цінний шоколадний бренд. Асортимент шоколадної фабрики Knipschlidt просто величезний, але неперевершеною і найрозкішнішою продукцією є шоколадні цукерки ручної роботи La madeline au truffe. Це відомі французькі чорні трюфелі в 70% шоколаді Valrhona, посипані какао. І ці солодощі займають п’яте місце списку найдорожчих у світі продуктів, оскільки коробка таких цукерок коштує 250 доларів.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Корови вбивають більше людей в рік, ніж акули

Подорожі

Карантин


Читайте також