Цікава та корисна інформація

Як обрати сковорідку: топ порад

Сковорідка – незамінна річ на кухні. Саме тому питання – як обрати якісну сковорідку актуальне для багатьох господинь.

Матеріал

Сковорідка з нержавіючої сталі

Сковорідки із нержавіючої сталі можуть бути з антипригарним покриттям і без нього. 

Переваги сковорідки із нержавіючої сталі у порівнянні з такою ж сковорідкою з антипригарним покриттям. Довговічність цієї сковорідки можна пояснити тим, що жодне антипригарне покриття не може служити вічно. Крім того, така сковорідка стійка до високих температур та не піддається деформації. Ще одна перевага – з цим посудом можна користуватись металевими ложками та лопатками. 

Недолік сковорідки без покриття – неможливо приготувати страву без олії або жиру. 

З часом на зовнішній поверхні сковорідки з’являється шар нагару, який буває важко відчистити. Поверхня цієї сковорідки не здатна забезпечити настільки високу температуру нагрівання, як така ж сковорідка, але з антипригарним покриттям. 

Однак, якщо хрумка скоринка – це не найперший ваш пріоритет – то ця сковорідка може стати чудовою помічницею на кухні.

Так, сковорідка з антипригарним покриттям швидше нагрівається, та дозволяє смажити без олії.

Сковорідка з чавуну

Старий-добрий чавун всім знайомий ще з дитинства. Саме на таких сковорідках готували ще наші бабусі. Переваги таких сковорідок очевидні. Матеріал не деформується від нагрівання, і за умови правильного користування може служити довгі роки. Крім того, на такій сковорідці страва ще довго залишатиметься теплою. Чавун довго нагрівається, але так само довго зберігає тепло. 

Ці сковорідки стійкі до механічних пошкоджень, а отже можна не боятись пошкодити їх виделкою. 

Однак за такими сковорідками потрібен особливий догляд. Аби сковорідка служила довше та не зіпсувалась із часом її потрібно протирати насухо. 

Недолік цієї сковорідки перед усім у її вазі. Чавунні сковорідки справді дуже важкі. Окрім того, вони вимагають змащування поверхні для приготування їжі. 

А щоб сковорідка не ржавіла, варто уважно ставитись до її очищення після приготування їжі.

Сковорідка з алюмінію

Ці сковорідки легкі та прості у застосуванні й догляді. Крім того, ці сковорідки доволі бюджетні, у порівнянні зі сковорідками з інших матеріалів.

Недолік цих сковорідок лише в тому, що їхній термін придатності може бути від року до п’яти. Алюміній розширюється від високих температур. З часом вони деформуються з часом.

Антипригарне покриття. Види

Одне із найвимогливіших покриттів – кераміка. З часом це покриття вкривається мікротріщинами. Крім того, від перепадів температур покриття втрачає свої властивості вже через рік.

Титанове покриття це такий вид антипригарного покриття містить частинки титану, які зміцнюють його структуру. Цей вид покриття надійніший та слугує довше, аніж попереднє. 

Звичайно, це ще не всі види можливого покриття. Деякі бренди, наприклад, посилюють антипригарне покриття спеціальними частинками, які збільшують термін придатності на роки, що суттєво впливає на зручність у користуванні. 

Загалом, існує чимало видів антипригарного покриття, яке може відрізнятись залежно від виробника та країни виготовлення. Найкращим варіантом буде обрати ту сковорідку, яка підійде до потреб конкретної господині та прослужить як найдовше. 

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Туфлі на високих підборах, корсет, рум’яна, панчохи, – все це предмети, які спочатку були придумані спеціально для чоловіків

Подорожі

Карантин


Читайте також