Цікава та корисна інформація

Оприлюднено рейтинг найдорожчих для життя міст світу. Яке місто його очолює?

найчистіші міста світу

За життя у великому місті завжди доводиться платити великі гроші – це ні для кого не секрет. Та чи задумувались ви коли-небудь, наскільки дорого вам обходиться життя саме у вашому місті? Або, можливо, у місті, в якому ви мрієте жити?  

Щоб не рахувати страшні і кусючі ціни за квартплату, харчування та витрати на транспорт самотужки, одна з міжнародних консалтингових компаній вже зробила це за нас – і оприлюднила свої результати у вигляді рейтингу найдорожчих для життя міст світу у 2018 році.  

Загалом оцінювали 209 найбільших міст світу з усіх континентів (окрім Антарктиди, звісно). До уваги бралися ціни на житло, харчування, одяг, транспорт та розваги (до прикладу, похід в кінотеатр).

То яке місто виявилося “наймажорнішим”, а яке може сміливо хизуватися найдешевшими цінами у світі?

Топ-10 найдорожчих для життя міст світу

Отже, за результатами проведеного дослідження, рейтинг найдорожчих для життя міст світу у 2018 році виглядає наступним чином:

  1. Гонконг
  2. Токіо (Японія)
  3. Цюріх (Швейцарія)
  4. Сінгапур
  5. Сеул (Південна Корея)
  6. Луанда (Ангола)
  7. Шанхай (Китай)
  8. Нджамена (Чад)
  9. Пекін (Китай)
  10. Берн (Швейцарія)

Найдорожчим для життя виявився Гонконг – особливий адміністративний район Китайської Народної Республіки. Тут, зокрема, найдорожчі ціни на паливо та одні з найвищих цін на житло.

найдорожчі міста світу

На другому місці опинилося ще одне місто Азії – столиця Японії – Токіо, місто інноваційних розробок, роботів та бізнес-центрів.

Замикає трійку лідерів давнє європейське місто Цюріх, розташоване на північному сході Швейцарії, яке по-праву називають міжнародним фінансовим центром, оскільки тут розташовані найбільші світові банки та страхові компанії.

найдорожчі міста світу

Цікаво, що із 10 найдорожчих для життя міст світу аж 6 із них – це міста Азії, зокрема три міста знаходяться у Китаї. Ще два міста розташовані в Європі, причому обидва – в Швейцарії.

Читайте також: ТОП-10 НАЙЧИСТІШИХ МІСТ СВІТУ

Топ-10 найдешевших для життя міст світу

Якщо Гонконг або Цюріх вам не по кишені, пропонуємо вам топ-10 найдешевших для життя міст світу. У 2018 році у цей список увійшли:

  1. Ташкент (Узбекистан)
  2. Туніс (Туніс)
  3. Бішкек (Киргизстан)
  4. Банжул (Гамбія)
  5. Карачі (Пакистан)
  6. Блантайр (Малаві)
  7. Тбілісі (Грузія)
  8. Мінськ (Білорусь)
  9. Тегусігальпа (Гондурас)
  10. Манагуа (Нікарагуа)

Очолює список найдешевших міст столиця Узбекистану – Ташкент, до речі, найбільше за чисельністю населення місто Центральної Азії.

найдешевші міста світу

На другому місці – Туніс, столиця країни з такою ж назвою на півночі Африки. Цікаво, що декілька століть тому Туніс мав славу одного з найбільших і найбагатших міст ісламсього світу.

Трійку найдешевших у світі міст замикає ще одна столиця – цього разу Киргизстану – місто Бішкек.

найдешевші міста в світі

Читайте також: ТОП-10 НАЙБІЛЬШ БАРВИСТИХ МІСТ У СВІТІ

Топ-5 найдорожчих для життя міст в Європі

Якщо брати до уваги лише Європу, то тут, безперечно лідирують Міста Швейцарії. Два з них потрапили в десятку найдорожчих міст світу. А так виглядає топ-5 найдорожчих європейських міст:

  1. Цюріх (Швейцарія)
  2. Берн (Швейцарія)
  3. Женева (Швейцарія)
  4. Копенгаген (Данія)
  5. Лондон (Великобританія)

Трійку лідерів повністю захопила Швейцарія. Слідом за нею йдуть дві європейські столиці – Копенгаген (столиця Данії) – 14 місце у загальносвітовому рейтингу та Лондон (столиця Великобританії), який посів 19 сходинку у рейтингу найдорожчих міст з усього світу.

найдорожчі міста Європи

Між іншим, столиця України – Київ посів 173 місце з 209 у загальному рейтингу найдорожчих для життя міст світу.

Топ-5 найдорожчих для життя міст в США

Хоч багатьом здається, що життя у США досить дороге, статистика свідчить про інше. Перше місто Сполучених Штатів в рейтингу найдорожчих міст світу з’являється аж на 13 сходинці. Мова йде про Нью-Йорк.

найдорожчі міста в США

Останнє місто з США у світому рейтингу зайняло 161 позицію (з 209). Це Північна Кароліна. А топ-5 найдорожчих для життя міст в США виглядає так:

  1. Нью-Йорк (штат Нью-Йорк)
  2. Сан-Франциско (штат Каліфорнія)
  3. Лос-Анджелес (штат Каліфорнія)
  4. Чикаго (штат Іллінойс)
  5. Гонолулу (штат Гаваї)

Очолює список Нью-Йорк – найбільше місто у США та один із найбільших у світі торговельно-фінансових центрів. Другу та третю сходинки посіли сонячні міста з Каліфорнії – Сан-Франциско та Лос-Анджелес.

Замикає п’ятірку найдорожчих для життя міст у США «місце притулку» – саме так перекладається з гавайської мови назва міста Гонолулу – столиці штату Гаваї.

найдорожчі міста у США

Читайте також: ТОП-10 НАЙКРАЩИХ ПЛЯЖІВ СВІТУ

Де найдешевші джинси та найдорожчий білет в кіно?

Експерти оцінювали не лише вартість життя в містах загалом, а й брали до уваги цілком звичні та буденні для нас аспекти. Наприклад, в якому місті можна придбати джинси за найнижчими цінами, або де найдорожчий білет в кіно? Де можна недорого випити кави, а де краще уникати кіосків із фаст-фудом?

рейтинг міст Європи

Отож, найбільше за один білет в кіно ви заплатите в Лондоні (Великобританія), найменше – в Мехіко (Мексика).

З метою шопінгу краще не їхати в Москву (Росія) – одна пара простих синіх джинсів тут обійдеться вам найдорожче. А от найдешевші джинси продаються в Мехіко (Мексика), Нью-Йорку (США) та Торонто (Канада).

Найдорожчу в своєму житті чашку кави ви можете випити у Сеулі (Південна Корея). А найнижчі ціни на чашку кави ви знайдете в Йоганнесбурзі (Південно-Африканська Республіка).

кава у містах Європи

А якщо вам закортить перекусити фаст-фудом, то краще не робити цього в Цюріху (Швейцаря) – тут він найдорожчий. Найнижчі ціни на вуличну їжу можна знайти в таких містах як Йоганнесбург (ПАР), Гонконг, Шанхай (Китай) або Мумбаї (Індія).

Можна поділитись з друзями:


Читайте також