Цікава та корисна інформація

10 кращих місць для туризму в 2019 році за версією National Geographic

10 кращих місць для туризму

В Новий рік – з новими планами! І туристичними також. Якщо ви затятий мандрівник і вже встигли відмітитися на власній карті подорожей у багатьох місцях світу, або ж навпаки, якщо ви наразі тільки мрієте про подорожі і плануєте розпочати своє мандрівне життя у 2019 – тоді ця стаття якраз для вас.

Популярний журнал National Geographic вже назвав топ найкращих туристичних місць, які варто відвідати цього року. У список потрапили аж 28 міст світу. А Deztop пропонує вам ознайомитися із десяткою кращих з кращих.

Пакуйте валізи і поїхали!

10. Чорногорія

Чому варто відвідати у 2019: Нехай маленька країна виросте у ваших очах

10 кращих місць для туризму в 2019 році

Більшість туристів у Чорногорії відпочивають на узбережжі Адріатичного моря, але National Geographic рекомендує своїм читачам вирушати на північний захід країни до національного парку Дурмітор, що входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У цьому віддаленому і густо засадженому лісі Динарських Альп ви відвідаєте надихаючі екскурсії в гори, неквапливі походи до озер і підніметесь на найвищу вершину Дурміторського масиву висотою 8278 метрів.

Після завоювання гір Чорногорії відправляйтеся до прибережної Будви, де з 27 травня по 1 червня відбуватимуться Ігри малих держав Європи (GSSE). Андорра, Ісландія, Ліхтенштейн, Люксембург, Сан-Марино, Мальта, Монако, Кіпр і Чорногорія – своєрідна Олімпіада серед країн-карликів.

• ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙМЕНШИХ КРАЇН СВІТУ

9. Острів Естадос, Аргентина

Чому варто відвідати у 2019: Дійдіть до краю світу

10 кращих місць для туризму в 2019 році

Понад 500 квадратних кілометрів землі, яку з усіх боків омиває Антлантичний океан. Вкритий лісами та помережаний горами та фіордами, Естадос (Isla de los Estados) зачарує вас своєю дикою незайманою природою та величністю власних пейзажів. Романтична ізоляція острова надихнула свого часу Жюля Верна на написання роману “Маяк на краю світу”.

8. Голвей, Ірландія

Чому варто відвідати у 2019: Надихайтеся великими ідеями

10 кращих місць для туризму в 2019 році

Назване Європейським регіоном гастрономії 2018 року, четверте за величиною місто Ірландії (80 000 населення) готується до наступної великої справи: у 2020 Голвей буде оголошено Європейською столицею культури.

А поки всі відкладають поїздку в Ірландію на 2020, National Geographic рекомендує скористатися нагодою і відвідати Голвей за рік до масового напливу туристів. Насолодіться вуличками та пейзажами ірландського містечка і підгляньте за його підготовкою до грандіозної події. У 2019 Голвей обіцяє дивувати та вражати туристів не менше.

7. Каїр, Єгипет

Чому варто відвідати у 2019: Відшукайте скарбницю Тутанхамона

10 кращих місць для туризму в 2019 році

На початку 2019 року єгиптяни планують відкрити Великий Єгипетський музей, розташований на плато Гіза. Музей обійшовся державі в понад мільярд доларів і стане найбільшим у світі музеєм, що присвячений єдиній цивілізації – Стародавньому Єгипту.

Перша виставка музею буде складатися із понад 50 тисяч стародавніх артефактів, серед яких особливу увагу складають предмети, що належали одному з найвідоміших фараонів – Тутанхамону. У музеї ви побачите такі скарби, як шість колісниць фараона Тута і 3000-річне похоронне ліжко, а через скляний фасад музею зможете полюбуватися видом на монументальні піраміди і сфінкса.

6. Матера, Італія

Чому варто відвідати у 2019: Досвід життя на скелях

10 кращих місць для туризму в 2019 році

Місто під патронатом ЮНЕСКО відоме через свої «сассі» – стара частина міста являє собою печери і монастир, видовбані у скелі. Ще до XX ст. будинки в печерах Матери вважалися убогими і непримітними, але сьогодні бутік-готелі, клуби та ресторани вдихають нове життя в ці занедбані споруди. У 2019 році Матера проголошено Європейською культурною столицею, тож не відвідати цьогоріч місто було б справжнім варварством.

Як каже місцева мешканка міста Елізабетта Карузо, “Матера переживає важливий момент зростання, і в той же час залишає за собою типові особливості маленького містечка на півдні Італії”.

5. Беліз

Чому варто відвідати у 2019: Підтримуйте сміливі кроки задля порятунку океанів

10 кращих місць для туризму в 2019 році

Одна з найменших країн Центральної Америки робить великі кроки задля порятунку океанів. У червні 2018 року Белізька система бар’єрів-рифів, яку Чарльз Дарвін свого часу визнав «найміцнішим рифом у Вест-Індії», була вилучена зі списку тих, що перебувають під загрозою зникнення – і все завдяки політиці відновлення та захисту океану.

Маленька країна бореться із пластиком та знищенням рідкісних видів тварин, вводить жорсті правила щодо захисту мангрових лісів, а також планує заборонити одноразові чашки із пластмаси та пластмасові вироби до Дня Землі у 2019 році.

Один із найбільш біологічно різноманітних рифів на планеті, бар’єрний риф Беліза є домом для декількох рідкісних видів, таких як червононогі міни, західно-індійський ламан і черепаха.

І звісно ж, не забудьте про Велику Синю Печеру, що стала знаменитою завдяки Жаку-Іву Кусто, який оголосив її одним з десяти найкращих місць для підводного плавання у світі.

4. Французька Полінезія

Чому варто відвідати у 2019: Споглядайте сонячне затемнення в раю

10 кращих місць для туризму в 2019 році

Перше, що ви дізнаєтеся, коли побуваєте у Французькій Полінезії – це те, що насправді із речей вам потрібно дуже мало. Достатньо лише купальника. Мозаїка зі 118 маленьких островів і атолів і більше тисячі кілометрів океану – ці маленькі клаптики і є справжнім раєм на Землі. Це не місце музеїв або гарячих точок, а, скоріше відправна точка або точка зустрічі усіх чотирьох стихій – землі, води, повітря, вогню і щось ще більш невловимого – мани, життєвої сили.

А 2 липня 2019 року ви зможете спостерігати дивовижне сонячне затемнення, яке пройде безпосередньо над архіпелагом Туамоту, повністю затьмарюючи небо протягом приблизно трьох з половиною хвилин.

• ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ КУРОРТНИХ ОСТРОВІВ СВІТУ

3. Хоанг Лін Сон, В’єтнам

Чому варто відвідати у 2019: Вийдіть за межі великого міста

10 кращих місць для туризму в 2019 році

Найпопулярніше серед туристів місто у В’єтнамі – це звісно ж столиця Ханой. Але великі міста ніколи не відобразять усю суть країни та її мешканців. Спробуйте навідатися в гірське поселення Хоанг Лін Сон. Завдяки новій канатній дорозі, тут на висоті 10,312 метрів можна дістатися до найвищої вершини В’єтнаму. А ще тут можна насолодитися неквапливим і спокійним сільським життям місцевих мешканців, що в основному займаються землеробством.

2. Дордонь, Франція

Чому варто відвідати у 2019: Казка оживає

10 кращих місць для туризму в 2019 році

Малюнки із замками з дитячих книг заведуть вас із романтичних фантазій прямо у Дордонь – містечко у південно-західній Франції. У 2019 році в Дордоні відбудеться ювілейний 100-й фестиваль окситанської культури, а тому всі туристи мають нагоду поближче познайомитися з музикою, їжею, танцями і мовою Окситанії, що нагадує суміш французької, іспанської, італійської та каталонської.

• ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 НАЙДИВОВИЖНІШИХ ТА НАЙКОЛОРИТНІШИХ ФЕСТИВАЛІВ СВІТУ

До послуг туристів в Дордоні є дев’ять ресторанів із зірками Мішлена, велика кількість висококласних готелів і полів для гольфу, а також 15 об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

1. Мехіко, Мексика

Чому варто відвідати у 2019: Скуштуйте оригінальний смак кукурудзи на її батьківщині

10 кращих місць для туризму в 2019 році

Столиця та найбільше місто Мексики – Мехіко вражає своїми масштабами. На площі в 1485 км² проживають майже 9 млн осіб. Таку кількість людей прогодувати важко, а тому вулиці Мехіко просто кишать ресторанами, кафе і фургончиками з вуличною їжею. І не важко здогадатися, який продукт тут просто обожнюють.

Мехіко варто відвідати хоч б заради знаменитих тако, кукурудзи на грилі, тортільї чи кукурудзяних коржиків з шоколадом. Місцеві кухарі тут виражають себе з почуттям гордості до всього, що є мексиканським – і, як наслідок, маємо меню, яким позаздрять усі ресторани світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 МІСТ СВІТУ, ЯКІ ТУРИСТИ ФОТОГРАФУЮТЬ НАЙЧАСТІШЕ

ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ ЗАМКІВ У СВІТІ, ЯКІ ВАРТО ПОБАЧИТИ ХОЧА Б НА ФОТО

ТОП-10 НАЙБІЛЬШ БАРВИСТИХ МІСТ У СВІТІ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Кози сплять з відкритими очима. Єдиною ознакою, за якою можна зрозуміти, чи вона спить, є її вуха, які розслаблюються і повисають

Подорожі

Карантин


Читайте також